maanantai 2. syyskuuta 2013

Putiikin liikemerkki ja/tai logo




TAVOITE: Ymmärtää, käsitteiden logo, liikemerkki ja tunnus merkityksen. Osaa tarkistaa Yritys- ja yhteisötietojärjestelmästä, ettei nimeä putiikkiaan varatulla nimellä. Osaa tehdä putiikilleen liikemerkin ja logon, joka sopii putiikin ilmeeseen ja identiteettiin. Logo ja liikemerkki sopii yrityksen alaan ja eroaa riittävästi kilpailijoista. Osaa tallentaa eri tiedostomuotoihin ja osaa käyttää eri tallennusmuotoja tarkoituksen mukaisesti, sekä oikein.


Tutki logoja ja/liikemerkkejä sekä niiden suunnittelua ja toteutusta.


TEHTÄVÄ 1:
Tutki mitä tarkoittavat käsitteet:
Logo
Liikemerkki
Tunnus



Lähteenä voit käyttää oppikirjaa: Visuaalinen markkinointi, T. Nieminen tai luotettavia nettilähteitä. Muista merkitä blogikirjoituksesi loppuun lähteet. (huom. tunnus ei ole tässä yhteydessä yrityksen Y-tunnus!)

TEHTÄVÄ 2: 
Etsi kilpailjoiden (= samalla toimialalla tomivia) liikemerkkejä ja logoja. Vähintään kolme kappaletta. Laita kuvat blogiisi ja arvoi ne kukin erikseen. Kirjoita mitä hyvää ja huonoa niissä on.


TEHTÄVÄ 3:
Luonnostele putiikillesi kaksi (tai useampi) erilainen logo ja/tai liikemerkki. Toteuta luonnokset vektorigrafiikalla piirtämällä (ILLUSTRATOR). Laitan niihin symboolisuutta ja merkitysellisyyttä, kuten näissä.


VOIT HALUTESSASI LUONNOSTELLA liikemerkit ja/tai logot PAPERILLE piirtämällä:
  • Ota kynää ja paperi (puhtaan valkoinen paperi, ei ruutuja, ei raitoja). Piirrä yrityksellesi liikemerkki ja/tai logo luonnoksia (piirretään puhtaaksi piirto-ohjelmalla) ja piirrä puhtaaksi Illustratorilla tms. vektrografiikka ohjelmalla.

PALAUTUKSET:

1.  Osoita hallitsevasi käsitteet (logo, liikemerkki ja tunnus). Ottamalla mallikuvat niistä. Käytä tarvittaessa kuvankäsittelyä selventävien merkintöjen tekoon ja laita blogiin, linkki Moodleen.

2.  Esittele KUVILLA kolme mielestäsi hyvää kilpailijan logoa ja/tai liikemerkkiä blogissasi ja kirjoita arviosi kuvien yhteyteen.

3. Esittele itse piirtämäsi (väh. kaksi) logot ja/tai liikemerkkit. Valitse mielestäsi paras ja perustele valintasi (malleja perustelusita).
Palauta valitsemasi logo ja liikemerkki Moodleen, eri KOLMESSA ERI tiedostomuodoissa:
*.ai (Illustrator ja PhotoShop käyttöön)
*.png (läpinäkyvä tausta - blogi käyttöön)
*.wmf (MS officen ohjelmia käyttöön)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti